Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас и први човек Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић потписали су протокол о сарадњи између две федерације. Уговор о сарадњи потписан је на Београдском сајму, на штанду КСС, у оквиру Међународног сајма спорта. Потписивању протокола присуствовали су Нада Тешановић, министар породице, омладине и спорта Републике Српске и Предраг Перуничић, државни секретар омладине и спорта Републике Србије.

– Учинићемо све да помогнемо у раду Кошаркашком савезу републике Српске. Надам се да ћемо кроз размену играча и тренера добити врхунске асове. Имамо идеју да у припремном периоду за предстојеће Европско првенство одиграмо пријатељску утакмицу у Републици Српској – истакао је Драган Ђилас, председник КСС.

– Задовољство нам је што се налазимо у храму спорта. После споразума који смо потписали, верујем да смо у КСС добили старијег брата, као што на њега одувек и гледамо. Надам се да ћемо кроз размену младих играча и тренера споразум спровести у дело на обострану корист – рекао је Борис Спасојевић, председник Кошаркашког савеза Републике Српске.

Штанд КСС на Међународном сајму спорта, посетили су Александар Ђорђевић, селектор мушке сениорске репрезентације Србије и Вања Удовичић, министар спорта у Влади Републике Србије.