Спонзорски пул Кошаркашког савеза Србије јачи је за још једног члана. Институт за кукуруз “Земун Поље” помагаће убудуће српској кошарци. Уговор о сарадњи у Кући кошарке потписали су Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичење и Милисав Бабић, директор угледне српске компаније за развој хибрида. Господину Бабићу дрес домаће лиге уручио је Предраг Бојић, директор Агрожив Кошаркашке лиге Србије, јер ће део средстава од овог спонзорства ићи и клубовима који се такмиче у КЛС.

– Ново руководство Савеза обећало је стабилазицију на свим нивоима. На организационом плану доста је урађено, потписивањем овог уговора само је корак ближе према финансијском просперитету. Настављамо са праксом да кроз улагања у Савез помажемо и нашу лигу. Само у јаком и квалитетном шампионату, могу стасати добри играчи, будући репрезентативци. Велика захвалност свим спонзорима КСС, што су са нама у овим тешким временима, лако је било бити уз кошарку, кад су се освајале медаље, ређали успеси – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС задужен за такмичење

Милисав Бабић, директор Института за кукуруз „ Земун Поље “ објаснио је мотиве сарадње са Кошаркашким савезом Србије:

– Живимо у времену кад је систем вредности доста поремећен. Као друштвено одговорна компанија желимо да улажемо у младе, без обзира да ли се ради о науци, култури или спорту. Кошарка је је један од престижних српских брендова који привлачи доста младих. Институт за кукуруз „Земун Поље“ већ дуго ствара ЗП бренд, добро препознатљив, како на овим просторима, тако и широм света. Немам ? дилему да ће ова сарадања бити на обострану корист. Зато верујем да ће наша заједничка парола „Златно зрно за златни кош“ ускоро бити често цитирана.

Предраг Бојић, директор Агрожив Кошаркашке лиге Србије, пренео је захвалност клубова финасијском подршком коју све чешће добијају:

– Ово је други спонзорски уговор у кратком временском интервалу од кога ће сви клубови КЛС имати доста користи. Дугујемо велику захвалност Институту за кукуруз Земун поље, што препознаје праве вредности и налази интерес да улаже у младе и српску кошарку – истакао је Предраг Бојић.