У београдском хотелу „Зира“ потписан је уговор о сарадњи између компаније „ПИК“ и капитена репрезентација Србије Милоша Теодосића. Потписивању уговора присуствовали су амбасадор Кине у у Србији, Његова екселенција Ли Манчанг, председник ПИК спорта Сиу Јингнан, спортски директор ПИК-а Лин Ксиаохонг, као и Радослав Салипуровић, генрални манаџер ПИК спорта за Србију. Присутни су били још Александар Ђорђевић, селектор репрезентације Србије, Андрија Клеут, потпредседник КСС, као и породица Милоша Теодосића.

Mени је као представнику Кине у Србији посебно задовољство што наше две земље све успешније сарађују у разним областима. Ви имате одличне спортисте, кошаркашке, фудбалере, одбојкаше, ватерполисте. Било би сјајно да ваш селектор дође у Кину и тренира наше кошаркаше, сигруран сам да би имали пуно више успеха – истакао је амбасадор Кине у у Србији, Његова екселенција Ли Манчанг.

Председник ПИК спорта Сиу Јингнан, није крио задовољство што његова компанија, једна од највећих на свету у области производње спортске опреме, договрила сарадњу са Милошом Теодосићем који је од данас амбасадор ПИК-а, и главна узданица у пробоју на европско тржиште.

Веома смо узбуђени што потписујемо овај уговор и што Милош Теодосић постаје члана наше породице – истако је господин Јингнан, додао је да је споразум потписан до 2019. године и нагласио да „нема цену“.

Милош Теодосић је такође био задовољан што постаје заштитни знак ПИК-а, као што су Тони Паркер, Кевин Лав и још 50 НБА играча.

Желим да се посебно захвалим амбасадору Кине, али и господи Сиу и Луну, што се превалилу дуг пут да присуствју потписивању овог уговора. Желим да се зхвалим на поверењу, у нади да ће наша сарадња бити дуга и лепа. Такође се бадам се да ћу помоћи Пику да буде успешан у Европи, баш као и осталим деловима света – истако је Теодосић.

 

Сребрна медаља за ПИК

Сарадња Кошаркашког савеза Србије и компаније ПИК на обострано задовољство траје више од четири године. Зато је потпредседник КСС, Андрија Клеут уручио председник ПИК спорта Сиу Јингнан  сребрну медаљу освојену на Светском Купу у Шпанији прошле године.

Госдподин Сиу Јингнан имао је такође поклон за Андрију Клеута – златну значку коју ПИК додељује својим амбасадорима.