Током трајања припрема кошаркашке репрезентације Србије у Крањској Гори за предстојећи Еуробаскет 2015, заједничком конференцијом за новинаре представљена је сарадња између Кошаркашког савеза Србије и Триглав групе, односно Триглав Осигурања Београд, која у сезони 2015/2016 предвиђа подршку мушкој сениорској кошаркашкој репрезентацији кроз Генерално спонзорство, кадетској лиги и спонзорство Купа „Радивоја Кораћа“.

Србија је једна од шест европских земаља у којима је присутна Група Триглав.Триглав је одувек био повезан са врхунским спортом, па тако и са кошарком. У светлу даљњег планираног раста и развоја Групе Триглав на циљним тржиштима у региону, веома је важно истицање и јачање позиције нашег бренда уз помоћ различитих облика комуникације, између осталог и подршком кроз спонзорство пројеката који су у складу са нашим основним вредностима. Покровитељство Кошаркашког савеза Србије представља јединствену прилику за јачање препознатљивости и унапређење угледа Групе Триглав како на српском тржишту, тако и у међународном окружењу  изјавио је Бењамин Јошар, члан управе Триглав групе.

Велико ми је задовољство што је наш тим спонзора ојачан еминентном компанијом каква је Триглав група, односно Триглав осигурање Београд. Ово спонзорство се пре свега односи на генерално спонзорисање сениорске мушке репрезентације, али и на Кадетску лигу Србије, која ће наредне сезоне носити име „Триглав Кадетска лига Србије“. Веома ми је драго сто су људи из Триглава препознали потребу да поред наше најбоље селекције помогну и развој најмладјих кошаркаша, и на тај начин омогуће да наши врхунски асови у будућности добију праве наследнике –  изјавио је Андрија Клеут, потпредседник Кошаркаског савеза Србије.

Триглав група је позната у читавом региону као лидер у пословима неживотног и животног осигурања, али и друштвено одговорна групација која пружа подршку спорту, образовању, култури, здравству и очувању животне средине. Партнерством са Кошаркашким савезом Србије Триглав група и Триглав Осигурање Београд желе да пруже подршку кошарци у нашој земљи и помогну да се настави са постизањем врхунских резултата. Наше је дугорочно опредељење да негујемо и промовишемо здрав и сигуран живот што сматрам да ћемо овом сарадњом свакако и остварити –  рекао је Драган Марковић, генерални директор Триглав Осигурања Београд.

Челници Кошаркашког савеза Србије, Триглав групе и Триглав Осигурања Београд сложили су се да је ово почетак успешне и дугорочне партнерске сарадње која ће за циљ имати промоцију кошарке и спорта уопште, али и промоцију Србије ван њених границ. Прва прилика за то биће Еуробаскет 2015 који почиње већ за месец дана, у септембру. Иначе, Триглав је један од локална партнера у организацији пројекта Еуробаскет 2015 након одличних искустава са пројектом Еуробаскет 2013 који се одржавао у Словенији када је Триглав такође учествовао као спонзор и званична осигуравајућа кућа Првенства.