Потпредседница Кошаркашког савеза Србије задужена за женску кошарку Ана Јоковић посетила је у друштву председника регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије Вулета Вуковића и генералног секретара Кошаркашког савеза Јужне Србије Веселина Марјановића, као и чланова Надзорног одбора регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије Милорада Поповића и Бобана Петровића, посетила је градоначелника Прокупља Милана Аранђеловића.

Поздрављајући присутне градоначелник Аранђеловић је изразио задовољство посетом и нагласио да му је част да има прилику да угости велико име српске кошарке Ану Јоковић, као и да му представља задовољство да са представницима Кошаркашког савеза Србије разговара о њиховим плановим, као и о активностима локалне самоуправе у Прокупљу на омасовљењу спорта и подстицању младих да се што више баве кошарком која је била и остала један од водећих спортова на нашим просторима.

– Град Прокупље као престоница спорта познат широм Србије и у региону, као расадник великих спортских талената и великих спортиста почев од бокса, кошарке, рукомета и других спортова, одувек је волео да угости спортисте и буде организатор и добар домаћин спортским догађајима. Кошаркашки клубови су годинама уназад понос града Прокупља и без обзира на то што је у последње време кошарка мање заступљена него раније, за њу још увек влада велико интересовање младих, а ми као локална самоуправа учинићемо све да се тај спорт поново омасови и дати прилику девојчицама и дечацима да се њиме успешно баве – истакао је градоначелник Аранђеловић за www.prokuplje.org.rs .

Ана Јоковић се захвалила градоначелнику nа пријему, нагласила да није први пут у Прокупљу, као и да се у том граду увек пријатно осећа.

– Женска кошарка би овде, као и свуда широм Србије, могла да буде више заступљена. Успеси које постиже наша репрезентација требало би да буду подстрек младима да се баве кошарком, посебно на југу Србије одакле су поникла многа велика кошаркашка и друга спортска имена – поручила је потпредседница КСС за женску кошарку.

Председник регионалног кошаркашког савеза Јужне Србије Вуле Вуковић рекао је:

– Кошаркашки савез Јужне Србије подржава све акције и сва кошаркашка такмичења наших спортиста, почев од јуниора, кадета, сениора и то на свим нивоима, тако да се може рећи да смо активни 365 дана у години… Све то даје добре резултате и наши спортисти, захваљујући пажњи која им се поклања, постижу велике успехе…

Вуковић се захвалио на подршци градоначелнику Прокупља Милану Аранђеловићу и локалној самоуправи и изразио наду да ће се та сарадња и убудуће наставити на обострано задовољство и корист прокупачких кошаркаша и кошаркашица, а и свих осталих прокупачких спортиста.