Потпредседник Кошаркашког савеза Србије за женску кошарку Ана Јоковић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић обишли су Лозницу. Они су посетили градску управу и разговарали са помоћницима градоначелника Љубинком Ђокићем и Дејаном Сталовићем, као и са директором хотела „Ројал Спа“ у Бањи Ковиљачи Драгославом Николићем. Челници КСС овом приликом су изразили захвалност што је у Бањи Ковиљачи направљена спортска дворана у којој се млађе репрезентативне селекције редовно припремају за такмичења.

– Србија има много места за припреме, али сам убеђена да Лозница и Бања Ковиљача пружају најбоље услове када је реч о кошарци. Као што знате, млађе селекције већ 13 година долазе у Бању Ковиљачу на припреме због изванредних услова… Договорили смо се о постављању клима уређаја у дворану и о повећању средстава за кошарку у Лозници, па се надам да ћемо ваш женски тим ускоро гледати у Првој лиги – рекла је Јоковићева, подсетивши да Лозница има две репрезентативке Александру Црвендакић и Тину Јовановић, за чији је спортски развој најзаслужнији лознички тренер Жељко Васиљевић, координатор КСС за западну и централну Србију.

Ђокић је истакао да Лозница на спорт гледа као на важну категорију друштвеног живота и настоји да се што више деце и младих њиме бави. У Лозници ради шездесетак спортских клубова који окупљају око три хиљаде спортиста.

– Спорт младе учи фер-плеју, сарадњи, прихватању и победа и пораза и настојаћемо да у нашим школама афирмишемо физичко васпитање које је предуслов за здрав развој. Циљ нам је да наставимо рад на изградњи спортских терена и хала, а један смо од ретких градова који на полупречнику од петнаестак километара има три спортске хале – рекао је Ђокић.