1. Као председник Кошаркашког савеза Србије комуницирам искључиво са председницима клубова, а не са тренерима и помоћним особљем.
2. АБА лига је, одлуком ФИБА Европа од 7. марта, а која је ступила на снагу 1. маја 2015. године, изгубила признање ФИБА, јер је била једина лига у Европи која је одбила да достави статусну документацију Лиге.
3. Статут ФИБА Европа изричито забрањује учешће клубовима, судијама и осталим званичним лицима у лигама које нису признате.
4. Статут ФИБА обавезује националне федерације да из свих такмичења дисквалификују клубове и појединце који учествују у лигама које нису признате.
5. Кошаркашки савез Србије и ја лично, у свакој изјави, на сваком састанку коме сам присуствовао, сам се јасно залагао за постојање регионалне лиге.
6. Дана 10.06.2015.године смо са састанка клубова из Савеза послали позив свим федерацијама и клубовима да одржимо заједнички састанак како бисмо сачували регионалну лигу, организовану у складу са Статутом ФИБА и стандардима Евролиге.
7. Регионална лига почиње у октобру 2015. године и има сасвим довољно времена да се организује на начин прихватљив за све.
8. Ко би водио такву регионалну лигу би требало да одлучи 12 клубова учесника који би, по угледу на Евролигу, били и њени власници.
9. Уколико остали клубови учесници регионалне лиге и њихови национални савези не буду желели да наставе са регионалним такмичењем, играће се националне лиге. О томе како би била организована таква лига размишљаћемо тек кад исцрпимо све могућности за наставак постојања регионалног такмичења.