Најпознатија имена европске кошарке у суботу ће у Будимпешти одиграти меч у част повратка Наташе Ковачевић на паркет.

На „Мечу европских легенди“ у суботу у Будимпешти окупиће се више од 30 најпознатијих кошаркашких имена Старог континента на ревији која ће се играти у част Наташе Ковачевић. Српска кошаркашица, која је пре непуних две године изгубила део ноге у тешкој несрећи у Мађарској, играће за оба тима на ревијалном мечу, који ће се организовати поводом њеног повратка на терен.

– Веома сам узбуђена и срећна што ће се такве звезде окупити на ревијалном мечу. То је за мене велика част. Играћу за обе екипе, тако да ћу сигурно бити победник. Ипак, та утакмица није само за мене, она је посвећена и погинулима у том удесу, тренеру Ђера Акошу Фузију и тим менаџеру Петеру Таподију и њиховим породицама. Њих не смемо да заборавимо изјавила је Наташа Ковачевић.

Да ми је неко пре годину и по дана рекао да ћу се вратити у Ђер, то бих поверовала, јер ми је овај град као друга кућа, али да ми је рекао ћу играти кошарку, рекла бих да је луд. Још једном хвала ФИБА, Кошаркашком савезу Србије и француској федерацији, који су од када се несрећа догодила деловали као тим и помогли ми да добијем протезу и да поново играм кошарку.

Наташи у част у суботу ће наступати велика имена европске и светске кошарке. Из Србије то ће бити Дејан Бодирога и Дејан Томашевић, а долазак су, између осталих, потврдили и Арвидас Сабонис, Тургај Демирел, Хорхе Гарбахоса, Радослав Нестеровић, Александар Волков, Јиржи Зидек, Данира Накић и многи други.