Мушка кадетска селекција имала је у Новом Бечеју последње две провере против селекције Босне и Херцеговине (73:75, 86:62) после којих је селектор Марко Ичелић одредио коначан састав за Европско првенство које се од 19. до 29. јула одржава у Литванији и Летонији. Селектор Ичелић је у последњем тренутку одлучио да се захвали и изостави са списка путника за шампионат Јована Анђелковића и Војислава Стојановића.

– Одиграли смо две контролне утакмице против селекције БИХ. У првој смо мининамлно порежени, док смо у другој одиграли веома добро и убедљиво тријумфовали. Одлука о коначном саставу тима била је као и увек веома тешка. Свих 14 играча који су до последњег дана конкурисали за састав тима који ће наступати на Евроспком првенству заслужују све честитке на уложеном труду, раду и понашању – истакао је Марко Ичелић, селектор мушке У16 репрезентације Србије.

Србију ће на шампионату Европе за кадете у Литванији и Летонији представљати следећеих 12 кошаркаша: Никола Павловић, Душан Ковачевић, Василије Вучетић, Марко Радовановић, Иван Даскаловић, Стефан Лазаревић, Илија Ђоковић, Јован Старинчевић, Вукан Стојановић, Слободан Јовановић, Стефан Пено и Милош Глишић.

Поред селектора Марка Ичелића у Стручном штабу мушке У16 селекције Србије биће још помоћни тренери Милош Обреновић, Никола Марковић и Вања Гуша, као и физиотерапеут Младен Ђорђевић.

Мушка кадетска селекција Србија на Европском првенству играће у групи “Ц” са селекцијама Литваније, Словеније и Немачке. Прву утакмицу на шампионату најбољи српски кадети одиграће 19. јула у 15:00 часова против Немачке.