Селектор Универзитетске селекције Србије, Оливер Поповић, одредио је састав тима за Медитеранске игре које ће се од 18. до 25. јуна одржати у Мерсину (Турска). Биће то генерална проба српских академаца пред најважније такмичење овог лета Универзијаду у Казању.

Селектор Поповић одредио је списак од 13 репрезентативаца за наступ на Медитеранским играма у Турској: Милош Димић, Стефан Бирчевић, Стефан Јовић (Раднички), Никола Марковић (ФМП) Стефан Живановић(Металац), Никола Калинић, Филип Човић (Војводина Србијагас), Немања Арнаутовић (Слобода), Ђорђе Дреновац (Фортитудо, Италија), Ђорђе Мајсторовић (Хелиос, Словенија), Никола Малешевић (Рходе Исланд, САД), Дарко Балабан (Таргу Муреш, Румунија) и Стефан Настић(Станфрод Цардинал, САД).

– До последњег часа ћемо пратити како тече опоравак Стефан Бирчевића који је због повреде скочног зглоба на терапијама у Београду. Бирчевић се налази и на списку сениорске репрезентације и у овом тренутку најважнији је да се у потпуности опорави. У зависности од његове спремности донећемо одлуку којих ће 12 играча путовати у Турску и учествовати на Медитеранским играма – истакао је Оливер Поповић, селектор Универзитетске селекције Србије.

Српски академци путују на Медитеранске игре у турски Мерсин у недељу 16. јуна у раним јутарњим чласовима.