После тромеча са селекцијом Велике Британије у Лозници, Милош Павловић, први тренер женске кадетске репрезентације Србије одредио је коначан састав тима за Европско првенство које се од 12. до 22. јула одржава у Мишколцу (Мађарска). У последњој селекцији са ширег списка кандидаткиња отпале су Тамара Репац, Нина Вељковић, Кристина Арсенић и Катарина Зец.

– Овакве ситуације нису нимало захвалне и пријатне. Све девојке су одлично радиле на припремама и сигурно представљају светлу будућност наше кошарке. Коначан састав одлучила је композиција тима са којим желимо да наступимо на Евроспком првенству. Донели смо одлуку да у тиму имамо само два класична центра, јер у кадетској конкуренцији предност углавом доносе ниже и брже играчице, добре пласмане остварују репрезентације са бољом и прецизнијом спољном линијом – објаснио је Милош Павловић,
први тренер женске У16 селекције репрезентације Србије.

Србију ће на шампионату Европе у Мађарској представљати следећеих 12 кошаркашица: Тијана Цукић, Јована Јововић, Александра Црвендакић, Јулијана Војиновић, Бојана
Стевановић, Снежана Богићевић, Александра Катанић, Милица Иванов, Ана Илић, Ања Спасојевић, Јована Субашић и Жељка Петковић.

У Стручном штабу поред првог тренера Милоша Павловића,
налазе се још помоћни тренери Милош Пађен и Александра Радуловић, физиотерапеут Јелена Грујић и тим менаџер Сања Рељић.

Женска кадетска репрезентација Србије на Европском
првенству у Мађарској играће у групи „Б са селекцијама Словачке, Русије и Грчке. Први меч на шампионату изабранице тренера Павловића одиграће 12. јула од 16:00 часова против Словачке.