кликни за велику слику

Женску сениорску репрезентацију Србије на Европском првенству у Француској (15. – 30. јун) представљаће следећих 12 кошаркашица: Ана Дабовић, Бојана Вулић, Саша Чађо, Дајана Бутулија, Инес Ајановић, Иванка Матић, Јелена Миловановић, Јована Рад, Милица Дабовић, Невена Јовановић, Сара Крњић и Тамара Радочај.

Селекторка наше репрезентације Марина Маљковић два дана пред одлазак на шампионат у Француску саопштила је коначан састав тима у коме неће бити Тијане Ајдуковић и Александре Црвендакић.

– Својом висином и предиспозицијама Тијана Ајдуковић представља будућност српске кошарке на центарским позицијама. Била је прошле године у тиму, играла у квалификацијама за Европско првенство, познаје систем рада и зато очекујем да већ на наредним репрезентативним акцијама буде један од носилаца игре. Александара Црвендакић је дете од 17 година и зато разумем што се пуно причало о томе што је на репрезентативном списку. Са нама је од 28. априла, од старта припрема и сваким даном је понашањем и кошаркашким квалитетима доказала да апсолутно заслужује позив. Мислим да има све карктеристике лидера, да је за ових месец ипо дана напредовала, што ће верујем доказати у млађим репрезентативним селекцијама за које ће играти овог лета и на прави начин им помоћи да побеђују – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

Европско првенство играће се од 15. до 30. јуна, а селекција Србије налази се у групи “Ц” са Летонијом, Великом Британијом и домаћином Француском. Премијерни меч на шампионату изабранице селекторке Марине Маљковић одиграће 15. јуна против селекцијом Велике Британије од 12:30 часова.

кликни за велику слику кликни за велику слику