Светска кошаркашка федерација (ФИБА) уручила је специјалне позивнице репрезентацијама Бразила, Финске, Грчке и Турске, тако да су познати сви учесници Светског купа који ће се одржати у Шпанији од 30. августа до 14. септембра.

ФИБА је одлучила да такозване „вајлд карте“ додели на основу економско – спортског критеријума, као и рада националних федерација, тако да су Бразил, Финска, Грчка и Турска, добили предност у односу на Босну и Херцеговину, Израел, Русију, Катар, Пољску, Нигерију, Канаду и Венецуелу.

На Светском купу који ће бити одржан у шест шпанских градова (Мадрид, Барселона, Гранада, Севиља, Гран Канарија и Билбао) учествоваће следеће 24 репрезентације: Ангола, Аргентина, Аустралија, Бразил, Хрватска, Доминиканска Република, Египат, Финска, Француска, Грчка, Иран, Кореја, Литванија, Мексико, Нови Зеланд, Филипини, Порторико, Сенегал, СРБИЈА, Словенија, Шпанија, Турска, Украјина и САД.

Извлачење група за Светски куп у Шпанији одржаће се у понедељак, а Кошаркашки савез Србије на жребу који ће бити обављен у „Дворцу музике“ у Барселони представљаће ће селектор Александар Ђорђевић, потпредседник Дејан Бодирога, директор мушких репрезентативних селекција Драган Тарлаћ и генерални секретар Андрија Клеут.