Дан уочи почеткаLondon Invitational Tournament 2011 најбољи кошаркаши Србије имали су тренинг у Олимпијској дворани (капацитет 12.000 места), а затим су уз слављеничку торту прославили 23. рођендан Бобана Марјановића. Највиши играч нашег тима, примао је честитке од репрезентативних другова и чланова Стручног штаба које у уторак од 19:00 часова очекује први дуел у британској престоници против селекције Хрватске.

Бобан Марјановиц


– Играли смо са Хрватима пре само десет дана на турниру у Љубљани. Нисмо блистали, али смо одличном игром у последњој четвртини успели да преокренемо резултат и остваримо нови, четврти тријумф у међусобним дуелима. Очекујем исти исход и у сутрашњем сусрету, али без драме и неизвесности. Верујем да смо бољи и квалитетнији тим, што ћемо верујем и доказати
– оптимиста је Бобан Марјановић.

После провера у Љубљани и Измиру, турнир у Лондону је последњи тест за репрезентацију Србије пред Европско првенство у Литванији:

– Одиграћемо пет квалитетних утакмица у Лондону, још више се уиграти и подићи ниво форме. Верујем да смо задовољили играма и борбеношћу на досадашњим мечевима. Доживели смо само један пораз од селекције Немачке, за који сматрам да је дошао у правом тренутку. Боље да су нас победили на припрмном турниру, него на Европском првенству у Литванији.

Горостасни центар наше репрезентације, нерадо говори о својим изгледима да избори место међу најбојих 12 играча који ће бранити боје Србије на Европском првенству у Литванији:

– Трудим да се што квалитетније радим на тренинзима, одиграм што је боље могуће на утакмицама. Селектор Душан Ивковић одлучује о коначном саставу тима, а ја ћу поштовати сваку његову одлуку. Верујем да је сваком играчу част да буде део репрезентације Србије и да учини све за успех на Европском првенству у Литванији – закључио је Бобан Марјановић.

[separator style_type=“none“ top_margin=“5″ bottom_margin=“0″ sep_color=“#ffffff“ icon=““ width=““ class=““ id=““]