Младу репрезентацију Србије овог викенда очекује међународни турнир у Руми као једна од последњих провера пред одлазак на Европско првенство које се од 12. до 22. јула одржава у Словенији. Ривали наше У20 репрезентације биће селекције Финске, Израела и Турске.

– Ближи се почетак Европског првенства и учинићемо све да одиграмо у Руми много боље него на недавном турниру „ Тургут Атакол“ у Турској. Очекујем да екипа одигра организованије, пре свега тимски, јер улазимо у финални део припремног периода – наглашава Александар Џикић, селектор мушке У20 репреземтације Србије.

На списку кандидадата који се боре на наступ на Европском првенству у Словенији тренутно је 16 имена. Селектор Џикић захвалио се пред одлазак на турнир у Руму,Стефану Поповском Турањанину, Андрији Бојићу, Божу Ђунићу и Луки Игрутиновићу.

– Скраћење списка је неминовност, морамо почети са уигравњем тандема, поделе улога у тиму, јер није остало још доста времена. После турнира у Руми захвалићемо се још двојици кандидата и остати са 14 кошаркаша који ће конкуристати за састав тима који ће путовати у Словенију – закључио је Џикић.

ТУРНИР МЛАДИХ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА У РУМИ

Петак 29. јун 2012.

Израел – Турска (18:30)
Србија – Финска (21:00)

Субота 30. јун 2012.

Финска – Турска (18:30)
Србија – Израел (21:00)

Недеља 01. јул 2012.

Израел – Финска (18:30)
Србија – Турска (21:00)