Данас, 8. децембра 2016. у подне, истекао је рок за подношење кандидатура за функцију председника Кошаркашког савеза Србије, коју је претходних пет и по година обављао досадашњи председник Драган Ђилас.

До предвиђеног рока, кандидатуру за председника КСС поднео је Предраг Даниловић. Подршку његовој кандидатури у предвиђеној форми доставио је 21 делегат Скупштине КСС.

Уз кандидатуру, Даниловић је доставио и програм рада и предлог за четири ресорна потпредседника:

– потпредседник за женску кошарку – Ана Јоковић

– потпредседник за мушку кошарку – Игор Ракочевић

– потпредседник за финансије и маркетинг – Бојан Радун

– потпредседник за такмичења – Душан Пројовић

О избору новог председника КСС одлучује Скупштина КСС на седници која ће бити одржана 15 децембра 2016. године.

 

Предлог програма Предрага Даниловића погледајте овде

predlog_programa_aktivnosti_kss_predrag_danilovic

 

Предраг Даниловић је рођен 26. фебруара 1970. године у Сарајеву. У професионалној каријери играо је за Партизан, Виртус Болоњу и НБА клубове Мајами и Далас, а каријеру је завршио 2000. у Виртусу.

Са репрезентацијом наше земље освојио злато на ЕП 1989, 1991, 1995. и 1997, бронзу на ЕП 1999, као и сребро на ОИ 1996. у Атланти. ФИБА га је прогласила за најбољег играча Европе 1995. године

Са Партизаном је 1992. био клупски шампион Европе, а освојио је и европски Куп Радивоја Кораћа, национално првенство и два Купа Југославије. У дресу Виртуса био је европски шампион 1998. године, у Италији је освојио четири национална првенства, један Куп и један Суперкуп.

Годинама је успешно обављао функцију председника Партизана, коју је напустио у августу 2015. године.