Предраг Даниловић је нови председник КСС! На 7. седници Скупштине Кошаркашког савеза Србије, данас у свечаној сали београдског хотела „М”, Даниловић је добио подршку свих 27 присутних (од 32) делегата. Изабрана су и четири потпредседника КСС, а то су потпредседник за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник за мушку кошарку Игор Ракочевић, потпредседник за финансије и маркетинг Бојан Радун и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

– Веома сам почаствован, мислим да је ово велико признање за целу моју каријеру, као спортисте и делом као функционера. Нисам спремао говоре, мислим да је овако много искреније и ближе. Ђилас је мој дугогодишњи породични пријатељ. Веома сам поносан на ту чињеницу и на све што је урадио у Савезу и ако мој тим успе да уради макар један део тога што је он урадио, бићу поносан. Надам се да ћемо ствари које су добре радити боље и да ћемо се трудити да буду добре… Сигурно да неће бити лако и сигуран сам да ћемо учинити све да дођемо до резултата. Кошарка је по резултатима први спорт у Србији. За све реалне савете и критике, моја врата и врата мојих сарадника биће увек отворена. Волео бих да те критике и савети буду пренесни лицем у лице. КСС су увек красили слога и јединство и надам се да ће тако бити и убудуће. Требаће ми сва ваша помоћ, свих делегата, све ваше идеје ће наићи на разумевање. Није ми свеједно, верујте… Мислио сам да много тога знам, али изгледа да морам још много да учим… – рекао је нови председник КСС Предраг Даниловић.

Председник Скупштине КСС Драган Гачић у Радно председништво именовао је Душана Ивковића и Небојшу Човића, док је Млађан Шилобад био оверавач Записника. Пре самог гласања присутнима се обратио и досадашњи председник КСС Драган Ђилас који је пожелео срећу наследнику, а од легендарног Боре Станковића добио је највише признање КСС – “Златну значку”, коју му је Управни одбор КСС доделио на предлог генералног секретара Дејана Томашевића.

– На овом месту смо били пре шест година, захваљујем се свима којима је кошарка у срцу на великој подршци коју смо имали. Љубав коју сви имамо према овом спорту сигурно је допринела свим успесима репрезентативне кошарке. Иза нас је лепих шест година, надам се да ће тако бити и пред новим руководством. Наш једини клуб је Србија. Честитам Саши на томе што ће преузети вођење наше кошарке.

Почасно председник КСС Борислав Станковић истакао је да су резултати последњих година били фантастични.

– Господин Ђилас је пре шест година заузео положај који није био лукративан нити изазован. Прихватио се посла и испунио је све стратешке циљеве. Са њим смо добили стабилизацију Савеза, квалитетан рад и резултате и можемо само да му честитамо, стварно су резултати били више него бриљантни. “Златна значка” Кошаркашког савеза Србије је највеће признање које кошарка има као спорт. Надам се да господин Ђилас неће напустити кошарку и да ћемо имати прилике да славимо још веће резултате у будућности – рекао је Станковић.

Нови председник Предраг Даниловић и његови потпредседници добили су мандат до фебруара 2019. године.