ФИБА је објавила листу будућих чланова „ФИБА Куће славних“ у класи 2024, односно осам истакнутих имена спремних за пријем. Међу њима је и наш трофејни репрезентативац Предраг Стојаковић, а свечана церемонија пријема је заказана за септембар у Сингапуру.

Укупно седам играча и један тренер добијају званично признање за изузетан допринос кошарци. Стојаковић је освојио златну медаљу на Светском првенству у кошарци 2002. са Југославијом, као и европску титулу 2001. у Истанбулу, када је био МВП. У клупској каријери годинама је био један од најбољих шутера НБА лиге у дресу Сакрамента и Даласа, а са клубом из Тексаса је освојио НБА прстен 2011. године. Био је троструки НБА Ол стар и два пута победник у шутирању тројки.

Поред Стојаковића, у „ФИБА Кућу славних“ у класи 2024 биће примљени Миао Лијие (Кина), Реџи Милер (САД), Данира Накић-Билић (Хрватска), Кирк Семјуел Пени (Нови Зеланд), Ромен Сато (Централноафричка Република), Скаидрите Смилџина-Будовска (Летонија) и тренер Данијел Лоуел Питерсон (САД).