Један од најбољих стрелаца у историји српске кошарке, Предраг Стојаковић, објавио је да у 34. години завршава каријеру. Почео је у Папуку из Славонске Пожеге, играо у Црвеној звезди и ПАОК-у, а највећу славу стекао у НБА. У елитној кошаркашкој лиги наступао је за Сакраменто, Индијану, Њу Орлеанс, Торонто и Далас са којим је прошле сезоне освојио шампионски прстен.

У НБА Предраг Стојаковић биће упамћен као вансерисјки стрелац кога је красио перфектан шут. По броју убачених тројки (1760) налази на четвртом месту вечне листе, а два пута је побеђивао на Ол стар мечевима у шутирању тројки.

За национални тим одиграо је 78 утакмица и постигао 1072 поена. Дебитовао је на Европском првенству 1999. године у Француској кад је освојена бронзана медаља. Најблиставије тренутке репрезентативне каријере доживео је на шампионату Европе у Турској 2001. и Светском првенству у Индијанаполису, кад је наша репрезентација супериорно освојила златне медаље, а Стојаковић у Истанбулу био МВП шампионата, а на планетарном првенству у САД члан иделане петорке.