Финални турнир Купа Радивоја Кораћа одржаће се од 16. до 19. фебруара у Нишу. Град на Нишави биће сведок борбе за трофеј у најмасовнијем такмичењу рекордни 13. пут, а осми пут од кад се наши најбољи клубови надмећу за престижни пехар Жућкове левице. Рачунајући СФРЈ, СРЈ и СЦГ, ово ће бити 52. такмичење националног Купа, петнаесто од кад носи име Куп Радивоја Кораћа.

И овог пута ће се за трофеј борити осам екипа, четири из АБА (Црвена звезда мтс, Партизан НИС, ФМП, Мега Лекс) и четири из Кошаркашке лиге Србије (Динамик из Београда, Вршац, суботички Спартак и Дунав из Старих Бановаца).

Писмо о намерама између града Ниша и Кошаркашког савеза Србије о организацији Купа Радивоја Кораћа потписали су данас градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник КСС Предраг Даниловић, .

– Верујем да ћемо у наредном периоду нашу сарадњу подићи на много виши ниво. И ове године ћемо подржати организацију Купа Радивоја Кораћа. Задовољство нам је да будемо домаћини тако великом и значајном догађају и што ћемо након финалне вечери сви заједно имати пуно разлога да кажемо да смо успели. Поред тога, срећни смо због чињенице да ће наши суграђани имати прилику да у тих неколико дана уживају у врхунској кошарци – изјавио је Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

– Град Ниш је у кошаркашком свету познат по организацији националног Купа и по великом броју љуитеља кошарке који дођу на завршни турнир. Сигуран сам да ће и ове године „Чаир“ бити препун. Такође, сигуран сам да ће, што се организације тиче, све бити савршено као и претходних година… – рекао је председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.