Репрезентативац Србије и најбољи играч Денвера Никола Јокић трећи пут је изабран за најкориснијег играча сезоне у НБА лиги! Наш центар је већ проглашен за најбољег играча најјаче лиге света 2021. и 2022. године.

Јокић је у сезони 2023-2024 просечно бележио 26.4 поена, 12.4 скокова и девет асистенција по утакмици, чиме је заслужио ПЕР индекс корисности 31.3.

После историјског успеха, асу Денвера честитке је упутио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

– Још један невероватан успех за Николу, успех захваљујући коме је обезбедио себи веома значајно место у историји НБА лиге. Од срца му честитам и верујем да је и он свестан колико ова његова награда чини све људе који у Србији воле кошарку поносним због њега. Желим му добро здравље и још много успеха, како на индивидуалном и клупском, тако и на репрезентативном нивоу.

И селектор мушке сениорске репрезентације Србије Светислав Пешић честитао је Јокићу бираним речима:

– На првом месту, честитке за Николу на освојеној награди и свему што он показује, не само ове године, него и током претходних сезона. Када неко освоји МВП награду трећи пут то је онда јасна потврда да је играч тренутно најбољи од најбољих. Ове сезоне, за разлику од претходних, Никола је имао велику конкуренцију у играчима који играју на спољним позицијама. И у тој конкуренцији, он је освојио признање. Сви смо ми поносни на Николу, не само што је поново потврдио да је најбољи играч данашњице, него и због свега што он са собом носи. Сигуран сам да ово његово признање мотивише децу у Србији и широм Европе и света да се баве кошарком – рекао је Пешић.

Јокић је тако стао уз раме Кариму Абдулу Џабару, Мајклу Џордану, Леброну Џејмсу, Билу Раселу, Вилту Чембрлену, Ирвину Меџику Џонсону, Лерију Бирду и Мозису Мелоуну, јер је укупно девет играча у НБА историји имало три или више МВП признања.

Никола иза себе има фантастичну сезону, пошто је током целе лиге носио Денвер на својим плећима, а тренутно игра полуфинале Западне конференције против Минесоте.

Jокић је у трци за ово престижно признање са чак 926 бодова иза себе оставио лидера Оклахома Ситија Шеја Гилџјус Александера (640 бодова) и најбољег играча Даласа Луку Дончића (566 бодова).