Председник КСС Предраг Даниловић свечано је отворио у новобеоградском блоку 45 кошаркашки терен посвећен кошаркашкој репрезентацији Србије која је овог лета у Турској освојила сребрну медаљу и обрадовала целу нацију. Овај терен направила је компанија „Моцарт“ у оквиру своје акције „Сто терена за једну игру“.

У улици Јурија Гагарина између бројева 205 и 207 на кошаркашком игралишту постављена је специјална подлога по стандардима ФИБА 3X3 такмичења, професионалне конструкције, клиритне табле и зглобни обручи.

Одмах поред терена урађен је и графит „Играј и победи” на коме су Милан Мачван, Стефан Јовић, Богдан Богдановић, Василије Мицић, Бранко Лазић, Бобан Марјановић, Владимир Штимац, Драган Милосављевић, Владимир Лучић, Огњен Кузмић, Марко Гудурић, Стефан Бирчевић и селектор Александар Ђорђевић.

Врпцу је свечано пресекао председник КСС Предраг Даниловић који се захвалио на подршци српској кошарци.

– Волим Нови Београд, поготово блок 45 јер сам ту провео прелепе две-три године живота када сам дошао из Сарајева. Поред тога што „Моцарт“ ради сјајну ствар широм Србије, додатно ми је драго што је обновљен терен баш у 45. блоку. Знам да се овде увек играо одличан баскет, ја сам на овим теренима играо баскет, тако да је ово задовољство још веће. Много је битно да клинци могу безбедно да  играју, да се не повреде када падну на бетон, мада је и то саставни део игре. Улични баскет је за мене јако битан, јер ме је и привукао кошарци…

Прву ревијалну утакмицу одиграли су клубови са Новог Београда КК Див и КК Нови Београд, а сви присутни су након утакмице имали прилику да се опробају у шутирању тројки. Свака погођена тројка је носила хуманитарни карактер, пошто је организатор укупно донирао 150.000 динара Институту за заштиту здравља мајке и детета „Др Вукан Чупић”.