Председник КСС Предраг Даниловић, генерални секретар Златко Болић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетили су изложбу поводом сто година кошарке у Србији на Тргу Краља Милана у Нишу.
На изложби коју је последњих дана обишло више од 10,000 људи изложене су ретке фотографије, трофеји, оригиналне медаље, пехари, записници и добро чувани артефакти. Посетиоцима је подељено много сувенира, како би свако имао успемену на велики јубилеј.

Председник КСС Предраг Даниловић рекао је овим поводом:

– Као што смо најавили у јануару, овом изложбом, која је овде постављена већ четири дана, у овом прелепом граду, а коју је видело више од 10.000 људи, обележавамо сто година кошарке у Србији… Прелепа ствар, где људи могу да се подсете, поготово млађе генерације, какав значај има кошарка у Србији, у друштвеном, социјалном и сваком смислу. Пресрећан сам због тога, ово се наставља током целе године, а сигуран сам и после тога…

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски била је одушевљена поставком и експонатима.

– Одличан показатељ да Ниш воли кошарку, велико интересовање за ову изложбу је то и доказало. Ово је прилика да Нишлије и гости Ниша виде шта је све кошарка оставила нашој земљи у последњем веку. Када се уз то присетите шта смо све пролазили, какве смо медаље и пехаре освајали, морам да вам кажем да ми ова изложба на неки начин изазива и неку врсту сете. Али, када видим овде Предрага Даниловића, који је четири пута освајао европско злато и једини је који то има, онда знате да заиста има људи који су обележили век кошарке. Мислим да смо и овог пута били добри домаћини Купа, да ће тако бити и наредне године…

Генерални секретар Златко Болић такође се обратио присутним грађанима и представницима медија.

– Веома сам почаствован што могу да будем данас овде са Нишлијама и домаћинима завршнице Купа. Овај Куп има посебну тежину и част, јер се одржава у години великог јубилеја – сто година кошарке у Србији. Кошаркашки савез Србије придаје велику пажњу том јубилеју од самог почетка ове галендарске године и тако ће бити до краја. Овакве изложбе ће бити постављене у много градова Србије. Заједно ћемо прославити велики јубилеј јер кошарка то заслужује, а ова година ће популаризовати и омасовити најпопуларнију игру на овим просторима.

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/hZ5Gr_NXjaUNOw