Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић ирабрани су у Севиљи на свечаности поводом обележавања 100 година кошарке у Шпанији у тамошњу „Кућу славних“.

Заједно са Маљковићем и Даниловићем, ову част добили су и Луис Скола, Пау Гасол, Дирк Новицки, Фернандо Ромај, Пепу Санчез, Фелипе Рејес, Наталија Засулскаја, тиражни часопис Ђиганти дел баскет…

– Изузетно сам срећан што сам овде. Мој први клуб по изласку из легендарне Југопластике била је Барселона. Прошло је много, много времена, време брзо пролази, али није важно колико имате година већ колико вам је времена остало. Морам да се захвалим клубовима у којима сам био: Барселони, Реал Мадриду, Басконији и Уникахи – рекао је председник Олимпијског комитета Србије коме је признање уручио селектор Шпаније Серђо Скариоло.

Иако никада није играо за шпанске клубове, председник КСС Предраг Даниловић, рекордер по броју титула првака Европе са репрезентацијом, нашао се у одабраном друштву као један од најбољих европских кошаркаша свих времена.

– Изузетна ми је част што имам прилику да будем члан шпанске „Куће славних“ заједно са овим истакнутим личностима и истинским легендама нашег спорта. У години у којој Кошаркашка федерација Шпаније слави 100 година, веома сам поносан што сам препознат као део историје. Лично, увек ћу бити посебно везан за Шпанију, Мадрид, Фуенлабраду, где смо писали једну од најлепших бајки нашег спорта на клупском нивоу. Штавише, поносан сам на наше ривалство, на истинско поштовање на терену и ван њега сваки пут када репрезентација Србије или српски клуб игра против шпанских тимова. Честитам на овој свечаности и хвала на промоцији и развоју овог лепог спорта – рекао је Даниловић на свечаности.

Фото: Кошаркашка федерација Шпаније