Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изразио је саучешће породици Боре Станковића и целокупној кошаркашкој јавности наше земље. Председник КСС, наводећи да је реч о немерљивом губитку, рекао је:

– Бора Станковић је један од четворице великана који су поставили темеље кошарке у тадашњој Југославији. Један је од најзаслужнијих за развој нашег спорта и за то што смо у европским кошаркашким оквирима деценијама имали наше на одговорним местима. Уз играче и стручни штаб репрезентације имао је највеће заслуге за европско злато које смо освојили у Атини 1995. године.

Одувек је био човек са визијом, имао сам среће да, као председник Кошаркашког савеза Србије, као и у ФИБА осам година, сарађујем са једним таквим изузетним човеком који је писао историју светске кошарке и да од њега много научим, што је непроцењиво искуство. Била је велика част и привилегија познавати такву кошаркашку, спортску и људску величину каква је био наш чика Бора. Поносни смо на човека који је променио и задужио светску кошарку, довољно је да погледате његову биографију и све ће вам бити јасно.

Чика Бора је, као почасни председник Кошаркашког савеза Србије, увек био ту за нас да помогне драгоценим саветима и великим угледом који је имао у свету кошарке и спорта уопште – истакао је председник КСС Предраг Даниловић.