Предраг Даниловић, председник Кошаркашког савеза Србије, после освајања злата на ЕП у Нишу је рекао:
– Врхунски резултат. Свака им част. Желео бих да се захвалим граду Нишу, свима који су учествовали у организацији, мојим сарадницима из Савеза који су беспрекорно обавили овај посао, овој предивној публици која је овим момцима у овим годинама дала додатну снагу и мотивацују. Наравно, изнад свега и пре свега, хвала играчима, тренеру, стручном штабу, Миленку Тепићу, потпредседнику Кошаркашког савеза, и Аци Бућану, који су изврсно саставили тим, и тренеру Стефановићу који је одрадио феноменалан посао. Ово ће овим момцима остати за цео живот. Ја сам најискреније срећан због њих, када их видим да се овако искрено радују.

Даниловић се осврнуо и на утакмицу.
– Била је феноменална утакмица. Шпанија је страшна екипа. Одличних клинаца имају… Ово је наша одлична генерација, надам се да ће имати простора у својим клубовима да играју, јер су стварно одлични момци.

Упитан да ли види неке играче за А тим у будућности, Даниловић је рекао:
– Наравно да их видим. Имају они још до А тима, али сигурно да их видимо. То и јесте циљ. Знате, начин на који ја размишљам, не кажем да је то најисправнији начин, али сматрам да све ове јуниорске, кадетске, пионирске селекције, главни задатак је да се створи неколико играча. Ако се освоји нешто успут, то је феномелано, али, главни циљ је да добијемо два-три добра играча. Међу овим клинцима ће сигурно да буде одличних играча за први тим. Само кажем, надам се да ће имати простора, колико је то наравно могуће, у својим клубовима да играју.

Да ли је ово неки „домаћи задатак“ сениорима…
– Сениори имају Светско првенство. Надамо се најбољем и то је то. Треба уживати у овим момцима како су феноменало одиграли…

Даниловић је завршницу испратио у друштву Хореха Гарбахосе, председника ФИБА Европе.
– Познајемо се дуго година. Као што сам и ја њему рекао да Шпанија има феноменалне играче и он је мени исто рекао за наш тим.