Председник Србије Томислав Николић примио је данас у Београду освајаче медаља са Олимпијских игара у Рио де Жаниеру, међу има и наше сребрне кошаркаше и бронзане кошаркашице.

– Борили сте се за све нас, за децу која у вама виде идоле и молим вас да се мало раширите по Србији, да вас пипну та деца, да виде да сте од крви и меса. Много сте бољи од многих у свету. Хвала вам, хвала вам, хвала вам, зато што не знам другу реч која би могла да објасни оно што осећам. Када би Олимпијске игре могле да буду сваке године, па да нас обрадујете сваке године – рекао је Николић у обраћању спортистима у Председништву Србије.

Николић је каснио 15 минута на пријем, а спортисти су, док су га чекали, заједно певали химну Србије.

Председник је казао да су он и министар омладине и спорта Вања Удовичић испратили спортисте са најлепшим жељама, да су их заједно са Николићевом супругом Драгицом обишли у Рију како би им „дали још мало подстрека“.

– Ви сте тамо урадили све што је Србија очекивала, све што је могло да нас обрадује. Борили сте се најбоље што можете. Сад сви стрепе кад је противник Србија у било ком спорту.

Он је навео да ће држава учинити све што је у њеној моћи да помогне…

– Држава ће да учини све што је у њеној моћи и дужности. Моћи нису превелике, а дужности су превелике јер сте подигли нацију. Милиони су стрепели кад свако од вас узме лопту, подигне руку, направи покрет. Србија је ту, Србија не постоји због многих од нас, али постоји због вас.

Министар Удовичић је рекао да медаље говоре више од речи.

– Ваше медаље говоре више него милион речи које бих рекао. Хвала вам што сте Србију учинили срећном, успешном и поносном земљом. Свака част цареви и царице – рекао је Вања Удовичић.