Председник Србије Томислав Николић састао се данас са потпредседником Кошаркашког савеза Србије Дејаном Томашевићем, бившим тренерским и играчким легендама репрезентације, као и представницима Црвене звезде и Мега Визуре који ће се састати у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Николић је финалистима пожелео пуно успеха у вечерашњем мечу и изразио наду да ће кошарка поново постати један од најтрофејнијих српских спортова.

Желим да вечерашња утакмица прође у најбољем реду и нека победи бољи. Честитам вам што чувате успомену на једног од вас, ко то не чини, не треба очекивати да ће га се у будућности сећати, рекао је Николић на пријему у згради Председништва.

Потпредседник Кошаркашког Савеза Србије, Дејан Томашевић захвалио се председнику Николићу на пријему.

– Ово је само део свих оних заслужних за стварање кошаркашке историје Србије и Југославије. Ту су у представници финалиста и желимо да вечерашња утакмица протекне у најбољем могућем реду – поручио је Томашевић.

Пријему на Андрићевом венцу присуствовао је и брат покојног Радивоја Кораћа, Ђорђе који је председнику уручио реплику пехара намењеног победнику Купа Радивоја Кораћа. Испред Црвене звезде Николићу је лопту са потписима играча поклонио Лука Митровић , док је првотимац Мега Визуре Немања Крстић председнику поклонио дрес свог клуба. Пријему су присуствовали и легендарни кошаркаш Драган Кићановић, као и бивши играчи Звезде, односно Партизана Игор Ракочевић и Мирослав Берић, тренери Ранко Жеравица и Владислав Лучић.