Председник Републике Србије Александар Вучић примио је вечерас кошаркашку репрезентацију Србије, која је освојила сребрну медаљу на Светском првенству, и том приликом поручио да је веровао у успех овог тима и да су они својим примером ујединили читаву земљу.

– Само желим да им кажем једно велико хвала и да је пред њима била једна велика одговорност и да су ту одговорност показали и у тренуцима када нико не би веровао у њих. Знам да ћете ми рећи да ми не верујете када кажем да сам ја веровао, али заиста јесам и знао сам да имају шампионско срце и енергију, да су победници и знао сам да ће вратити својој земљи више од онога што им је земља дала – истакао је председник Вучић.

Председник је посебно захвалио Бориши Симонићу кога је назвао „херојем из Маниле“.

– Ови момци су успели да уједине целу нашу земљу. Све наше грађане. Ја сам рекао и капитену Богдановићу, и председнику Савеза Даниловићу, и тренеру Пешићу, и свим овим дивним момцима који су ујединили и Звезду и Партизан, све прошло и будуће. Никада нисам видео толико звездиних навијача који са одушевљењем гледају и Алексу и Богдана и Милутинова и Вању, и толико партизанових навијача који гледају и Давидовца и Добрића и Филипа и све друге – рекао је председник Вучић и додао да све ово значи да су репрезентативци сада под још већим притиском те да сви очекују злато из Париза.

– То је за само годину дана и верујем да ћемо да се припремимо. Желим да захвалим још једном свим овим људима, физиотерапеутима, лекарима, целом тиму, породицама ових момака, да вам честитам и да вам кажем да вас цела Србија много воли – поручио је председник.

Фото: Председништво Србије / Александар Симић