Данас је у Београдској арени, пред бројним представницима медија, представљен спектакуларни ЛЕД терен на коме ће се од петка 26. до недеље 28. априла 2024. године играти Фајнал фор ФИБА Лиге шампиона.

ЛЕД терен је прошао финална тестирања у којима су учествовали кошаркаши из млађих категорија Партизана, док су у представљању учествовали млади 3×3 кошаркаши и власник два Гинисова рекорда у жонглирању лоптом Трики. Сви заједно су били одушевљени искуством на невероватној подлози, као и акредитовани новинари који су добили јединствену прилику са сиђу на терен и испробају је…

У наредним данима видећемо како ће се кошаркаши учесника завршног турнира из екипа Уникахе, Тенерифа, Мурсије и Перистерија адаптирати на специјани терен ЛЕД технологије, који је будућност светске кошарке.

Сви кошаркаши су после првог изласка на терен током тренинга изразили задовољство што могу да буду део историје. Овај револуционарни ЛЕД терен је до сада тестиран само на У19 Светском првенству за кошаркашице у Мадриду прошле године, као и на овогодишњем НБА Ол стар викенду у Индијанаполису током такмичења у шутирању тројки и закуцавањима. Дакле, Фајнал фор ФИБА Лиге шампиона у Београду биће прво званично мушко такмичење на коме ће се користити оваква подлога.

Првог дана турнира, у петак 26. априла, у полуфиналним мечевима од 18.00 сати састају се Тенерифе и Перистери, а од 21.00 сат Уникаха и Мурсија. Меч за треће место заказан је за недељу 28. април од 17.00 сати, а велико финале истог дана од 20.00 часова.

Комплетну фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/PwRuw6-WJakgRA