ФИБА и компанија Молтен су ексклузивно најавиле и промовисале лопту „Molten BG5000“, која представља нову генерацију кошаркашке лопте која ће деби имати на највећој кошаркашкој смотри – ФИБА Светском првенству 2019. у Кини.

Нова лопта отвара нову кошаркашку еру, а јапански произвођач и водеће кошаркашке институције сарађивали су током протеклих година у њеном креирању. Информације које су добијане од самих играча биле су круцијалне у креирању нове лопте. Након веома дугог периода тестирања, лопта је добила позитивну реакцију кошаркашке јавности, што је и утрло пут за саму производњу.

Коначан резултат је лопта која има побољшане перформансе за контролу и само хватање, као и потпуно аутентичну текстуру. Нова текстура помаже идеалном хватању лопте, чак и у контакту са знојем и водом. Лопта је мекша у однос на претходну и самим тим лакша за контролу у било ком тренутку игре. Најбољи играчи из 32 земље ће на СП у Кини лопту ставити на највеће искушење у борби за титулу најбоље репрезентације на планети.

Подсећамо да се ФИБА такмичења играју Молтен лоптама још од 1982.године, а да је од 1984.године овај јапански бренд за производњу лопти постао званични партнер ФИБА.

Како изгледа нова „Molten BG5000“ лопта погледајте на

https://www.youtube.com/watch?v=jChx-wGyBJw&feature=youtu.be