Ана Јоковић, потпредседница Кошаркашког савеза Србије задужена за женску кошарку, Зоран Тир, главни координатор за све регионе и Жељко Васиљевић, координатор за регионе Западне и Централне Србије, посетили су Косово и Метохију и том приликом одржали едукативни тренинг за девојчице годишта 1998., 1999., 2000. и 2001. Тренингу, који је одржан у Спортском центру „Мокра гора“ у Зубином Потоку, присуствовало је 38 девојчица из Лешка, Звечана, Косовске Митровице, Грачанице и Зубиног Потока. Тиру и Васиљевићу у раду је помагао и тренер Саша Трипковић. Том приликом свака кошаркашица добила је на поклон дрес и лопту.

– Под великим смо утисцима после ове посете. Било је много лепо. Има пуно деце која тренирају или су заинтересована да тренирају кошарку. Идеја Кошаркашког савеза и мене је да посветимо више пажње овом делу Србије и да извршимо едукацију. Домаћини су нас веома срдачно дочекали и јако лепо угостили – истакла је Ана Јоковић.

Представници КСС имали су састанак са председником и секретаром Кошаркашког савеза КиМ Александром Радовићем и Бојаном Јакшићем. Кошаркашки савез Србије ће као наредни корак организовати долазак деце са КиМ у Београд.

– Наредне суботе угостићемо у Београду младе кошаркашице из Звечана и Косовске Митровице. Деца ће присуствовати и реванш мечу полуфинала плеј-офа између Црвене звезде и Партизана и моћи ће да се друже и сликају са својим кошаркашким узорима.

Пре обиласка Косова и Метохије, представници Кошаркашког савеза Србије посетили су Ивањицу, где ће током лета део припрема обавити све млађе селекције (У16, У18, У19 и У20).

– С озиром да ће све четири млађе селекције током припрема боравити у Ивањици, одржали смо састанак са председником општине Миломиром Зорићем. Ивањица има одличне услове за припреме. Имају изванредан хотел, најавили су да ће средити паркет у хали, тако да ће сви наше селекције имати пун комфор и максималне услове за рад – закључила је Ана Јоковић, потпредседница КСС, задужена за женску кошарку.