У оквиру годишњег плана развојног селективног програма сектора за мушку кошарку Кошаркашког савеза Србије, стручни сарадник за рад са млађим категоријама Гордан Тодоровић и скаут млађих репрезентативних селекција Александар Смиљанић посетили су Западну Србију и Рашко-косовски регион.
Овом приликом, одржани су контролно-едукативни тренинзи у Новој Вароши, Новом Пазару и Зубином Потоку, где су се окупили најбољи играчи из свих клубова 2001, 2002, 2003. и 2004. годиште.
У Новој Вароши су одржани тренинзи за клубове из нове Вароши, Прибоја и Пријепоља, у Новом Пазару за клубове из Новог Пазара, Рашке, Тутина и Сјенице, док су се у Зубином Потоку окупили најталентованији дечаци са Косова и Метохије. Уз то, представници КСС Гордан Тодоровић и Александар Смиљанић су разговарали са тренерима и представницима клубова о проблематици рада са млађим категоријама.
Ова посета наишла је на одличан одзив локалних клубова који су били сјајни домаћини, а представници КСС су се, у изузетно пријатној атмосфери, дружили са младим кошаркашима и њиховим тренерима.
Треба истаћи и да је сваки од клубова на поклон добио лопте, а подељено је укупно 75 кошаркашких лопти.