Финални турнир Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа одржаће се и ове године у Нишу, а овај град ће од 15. до 18. фебруара рекордни 14. пут бити домаћин националног кошаркашког Купа.

Овим поводом, представници Кошаркашког савеза Србије, генерални секретар Дејан Томашевић, потпредседник за такмичења Душан Пројовић и члан УО КСС Бошко Аџић, данас су посетили Ниш и разговарали са градоначелником Дарком Булатовићем о самој организацији финалног турнира, али и о наставку успешне сарадње.

Томашевић и Булатовић су потписали писмо о намерама којим је и званично потврђено да ће Ниш и ове године бити домаћин завршног турнира националног Купа.

 – Финални турнир Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа је заиста значајан за наш град. Потрудили смо се да и ове године дамо пуну подршку у организацији како би квалитет овог догађаја био на највишем нивоу. Разговарали смо и о наставку успешне сарадње. Желимо да и репрезентација буде гост нашег града у нареденом периоду – изјавио је Дарко Булатовић, градоначелник Ниша.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић очекује да Ниш и наредних година буде домаћин националног кошаркашког Купа.

 – Када смо правили анкету и питали клубове који је то град где бисте највише волели да се организује Финални турнир Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа, управо су сви рекли да би то требало да буде Ниш. Због тога смо се на овом састанку дотакли теме о продужењу сарадње између Града Ниша и Кошаркашког савеза Србије, пошто сада истиче тај трогодишњи уговор. Ми смо заинтересовани да и убудуће организација надметања за „Жућкову левицу“ буде поверена Нишу. Познато је да ће домаћин једне од група Европског првенства за сениорке 2019. године бити хала „Чаир“. То такмичење је јако битно за нас. Били би добро да и наши најбољи сениори неку од утакмица у квалификацијама за Светско првенство одиграју овде – рекао је Томашевић.

За трофеј ће се ове године борити Црвена звезда мтс, Партизан НИС, ФМП, Мега Бемакс, београдски Динамик, чачански Борац, Златибор из Чајетине и ваљевски Металац.