Представници КСС данас су у Нишу посетили удружење „Другачији заједно“ које окупља децу са интелектуалним сметњама у развоју.

Генерални секретар Дејан Томашевић је у пријатном једночасовном разговору са васпитачима-волонтерима, децом и родитељима сазнао све о њиховим активностима и проблемима, Деца су показала све што могу, препричавала су анегдоте са путовања у Беч, а једна Драгана је за Томашевића припремила поклон – цртеж Предрага Даниловића и њега.

Била је захвална и Ивана Стајковић, жена великог срца, која, заједно са свим осталим волонтерима у удружењу „Другачији заједно“ ради посао вредан сваког дивљења, чак и одваја део своје плате како би све радионице функционисале. Она после посла свакодневно долази у „Кафе колачић“, пројекат који за циљ има да укључи сву ту децу и њихове родитеље у свакодневни живот, да осете да негде припадају, да могу да дају допринос друштву. Ту су и разне радионице, место где играју фолклор, уче плес, пеку колачиће које потом служе у свом кафеу…

– Једно велико хвала Ивани, Ведрани, свим волонтерима… То је велика ствар за децу и њихове родитеље. Апелујем на градске структуре, градоначелника, за кога знам колико је добар човек и сигуран сам да ће помоћи, да се нађе простора и помогне овом удружењу. Помажући другима и ми постајемо бољи људи. Одлазим одавде усхићен, јер знам да постоје људи који желе да ово друштво учине бољим. У име кошаркашке организације и своје лично име, желим да им честитам на томе.

Ивана Стајковић је исказала велику захвалност КСС, у своје и име свих својих чланова.

– Хвала КСС и Дејану Томашевићу зато што су дошли и видели нас, препознали су шта радимо. Мало смо се ближе упознали. Веома смо почаствовани и огромно нам је задовољство да смо успели да остваримо контакте за неку даљу сарадњу и неке друге посете. Наше удружење „Другачији заједно“ жели да пружи младим људима са интелектуалним сметњама неке нормалније услове, да уживају у спорту и рекреацији, да буду виђени, да буду домаћини, али и да иду другима у госте.

На крају дружења, млади из удружења „Другачији заједно“ добили су поклоне „Роде“ и КСС, а они су генералном секретару КСС Дејан Томашевићу поклонили прелепу украсну свећу коју су сами направили у својој „радионици“.