Четврти такмичарски дан на Европском првенству за жене, уједно је био и последњи који се играо у Риги. Након утакмица осмине финала које су вечерас биле на програм у престоници Летоније, своје ривале у четвртфиналу сазнали су победници група Ц и Д, Мађарска и Србија.

У првом мечу дана, Шведска је након доминантне игре избацила из даљег такмичења Летонију која није успела да искористи предност домаћег терена. Од почетка до краја сусрета, Швеђанке су биле бољи ривал, о чему сведочи и максималних +25, односно чак 16 скокова више од ривалки. На крају, Летонија је успела да приђе на коначних 77:62, док Швеђанке пакују кофере и спремају се за окшај са нашом репрезентацијом у Београду.

У другом четвртфиналном дуелу, Велика Британија је убедљиво савладала Црну Гору и тако заказала дуел са репрезентацијом Мађарске. Слично као и Шведска у првом мечу дана, Британке су приказале доминантну игру којом су брзо оставиле своје ривалке без наде у преокрет. Црна Гора је средином друге деонице успела да стекне +1, али је предност трајала свега 19 секунди, након чега је Велика Британија поново преокренула резултат а потом и увећала своју предност. На крају, потпуно заслужених 92:71.

Сутра се у „Штарк арени“ Словенија – Белгија и Италија – Русија, док су четвртфинални дуели на програму у четвртак, 4. јула, такође у највећој дворани на Балкану.