Финална утакмица, завршног турнира јединствене Хеба јуниорске лиге Србије одржаног у Чачку, између Партизана мтс и Црвене звезде Телеком прекинута је у 13. минуту. Почетком друге четвртине при резултату 23:22 за црно-беле, дошло је од туче на терену, после чега су судије доделиле искључујуће личне грешке Николи Милутинову (Партизан мтс) и Марку Тејићу (Црвена звезда Телеком), али и свим играчима са клупе црвено-белих који су утрчали на терен током инцидента. Уследила је пауза дужа од 20 минита, након чега је меч регистрован службеним резултатом, а јуниори Партизана мтс проглашени првацима јединствене Хеба јуниорске лиге Србије.

– Благо је речено да смо сви шокирани дешавањима на финалној утакмици која је требало да буде празник кошарке. Постојали су сви предуслови за тако нешто, дворана у Чачку је била пуна, направљена је сјајна атмосфера, а за титулу су се бориле две одличне екипе. Међутим, све је у једном трену пало у воду. Фрапиран сам количином мржње који се могла видети на терену и зато се питам куда све ово води. Неко је направио очигледну грешку у корацима приликом васпитања ове деце. Нема дилеме да је свако од њих веома талентован, али прави спортисти, будући шампиони, морају да знају да се никад не смеју понашати на овакав начин – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије, задужен за такмичења.

У мечу за треће место јуниори Мега Визуре остварили су уверљиву победу против домаћина турнира Борац Моцарт Спорта – 84:68 (26:22, 18:16, 23.13, 17:17).