Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић поносан је на репрезентацију која се са Европског првенства вратила са сребрном медаљом.

– Сећам се кад смо овде били, пре не знам колико, још Београд није почео са се гради. Поносан сам што сам председник једној групи сјајних људи и кошаркаша. Са нама нису седам повређених играча, провео сам време са њима на Копаонику и у Турској и знам кроз шта су све прошли. Дубоки наклон због свега урађеног, како су се момци борили, презентовали грб, земљу. Сигуран сам да је ово огроман успех. Када се игра финале, сви играмо да победимо. Овога пута нисмо успели, али смо направили невероватан успех – рекао је председник КСС Предраг Даниловић.

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић још једном је поновио колико је поносан на своје изабранике, које је опет ставио у први план.

– Хвала свима на подршци, што сте нас испратили и дочекали на изузетна начин. Ми то знамо да ценимо. С друге стране, велики наклон и са моје стране свим који седе са моје леве стране. Засужују моје честитке, заслужују наклон после успеха на екстремно јаком такмичењу. Све околности које су биле током припрема, доста несреће нас је пратило, посебно на последњој утакмици. Можемо да будемо поносни. Још једна медаља у низу, наклон Салета Даниловића може да прикаже све шта смо урадили. Поносан сам на успех и однос момака према дресу. Надам се да ће наставити да доносе медаље нашој земљи – поручио је селектор Ђорђевић и тако опет одушевио.

Иако је на три велика такмичења у последње четири године, ЕП, СП и Олимпијске игре, предводио „орлове“ као селектор, у први план је опет истакао изабранике. Изговоре није желео да тражи, злато је замало измакло, у борбеном финалу Евробаскета са Словенијом (93:85).

– Суђење није било дорасло за овакво првенство, за овако квалитетну кошарку. То је моје мишљење, које не мора да буде тачно, али је близу истине.

Селектор је само додао да му је жао што нису били комплетни, не пре шампионата, већ због повреда које су се догодило током турнира у Истанбулу.

– Словенци су имали дан више слободно, нису имали тај емотивни набој, који ми понекад потцењујемо. Фалило нам је да будемо комплетни, фалио нам је Лазић, као и Јовић, недостајала нам је срећа, некад треба да се заслужи. Ми смо је тражили, а ово нису изговори. Да смо били у пуном саставу у ком смо дошли на првенство… Дали смо последњи атом, то је за сваку похвалу – завршио је Ђорђевић.

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милан Мачван и његов заменик Богдан Богдановић сумирали су утиске са Евробаскета по доласку у Београду.

– Хвала свима на подршци током два месеца. Из нас је велики турнир, мислим да смо одиграли одлично и заслужено дошли до финала. На крају нисмо имали снаге за тај корак да освојимо злато. Хвала стручном штабу, медицинском особљу и свима из КСС за подршку која нам је била преко потребна. Видимо се кад почну квалификације за Светско првенство – нагласио је Мачван.

Његов заменик је истакао да ће једног дана бити златни.

– Завршило се и ово лето, кад се слегну утисци и све сумира, опет смо задовољни медаљом. Из спортског мотива није лепо кад се заврши турнир поразом. Направљен је успех, честитке саиграчима на овом првенству, дали смо максимум и то је најбитније. Испада као да славимо пораз, али узећемо и злато – истиче Богдановић.