После изузетне сезоне 2016. године, у којој је такмичење 3х3 Рода првенство Србије доживело изузетну експанзију, Кошаркашки савез Србије најављује нову, према очекивањима свих актера још бољу сезону са знатно већим бројем турнира у више градова, знатно више екипа и играча… Очекује се да ће предстојећа сезона у свим сегментима надмашити претходну и додатно учврстити Србију као најбоље рангирану на листи ФИБА 3х3 такмичења.

Већ сада, бројне организације и локалне средине заинтересоване су за учешће у званичном или пратећем програму 3х3 такмичења, па Кошаркашки савез Србије објављује КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ 3х3 ТАКМИЧЕЊА за сезону 2017. Конкурс траје до 15. марта 2017. године, а после овог датума КСС ће, на основу пристиглих пријава, објавити комплетан систем такмичења и календар.

Формулар за организацију 3х3 турнира можете преузети овде

Obrazac za organizaciju 3X3 turnira 2017 – osnovni

 

Шта смо све урадили у претходној 3х3 сезони:

– Организовали смо једну од најмасовнијих и највећих 3×3 лига у свету са 29 одржаних турнира широм Србије.

– Направили смо тим стручних људи, комплетну организацију и систем такмичења 3х3 КСС.

– Пронашли смо и потписали најповољнији уговор са стручном агенцијом за 3×3 спорт која је извршавала услугу монтаже, демонтаже терена и остале потребне опреме.

– Константно смо, кроз само такмичење, вршили едукацију људи по градовима – судија, помоћних лица и локалних организатора, како бисмо  следеће године сам пројекат подигли на још виши ниво, односно професионализовали 3×3 спорт Србије у свим аспектима колико год је могуће…

– Сви наши турнири су подржани од стране ФИБА, сваки од њих 29 постављен је на 3×3 ФИБА платформу, што значи да је сваки од њих имао одређени рејтинг и видљивост у целом свету, али и да су сви играчи који су учествовали на њима добили бодове. Све ово је јавно и може се проверити на адреси www.3x3planet.com, која представља ФИБА јединствену базу свих 3×3 турнира и играча.

– Увели смо категорије јуниора и жена. Први пут су организовани турнири у женској категорији, што се касније и претворило у женску 3×3 лигу и значајно допринело стварању женске 3×3 репрезентације.

– Евидентирали смо и региствовали у нашој бази укупно 944 играча и играчица кроз сопствену 3×3 лигу.

– Обезбедили смо Србији три слота за међународне турнире, од којих је најважнији Мастер турнир у Лозани. Поред њега, имали смо и два челенџер турнира, први у Берлин, други у Лугану.

– Вратили смо Србији слот за World Tour, односно обезбедили директан пролаз на 3×3 Мастер турнир World Tour (Светска лига ), који је претходне године био одузет управо због постојања две српске 3×3 лиге. Конкретно, шампион Србије пласирао се на Мастер турнир у Лозани.

– Сваки наш турнир, управо због горе поменутог потеза, био је означен као пут до World Toura, што му је аутоматски давало веће бодовно рангирање.

– Послали смо три српска баскет тима на мађународну сцену и покрили њихове путне трошкове.

– Екипа Нови Сад Al Wahda освојила је више ФИБА мастерс и челенџер турнир, као и завршни Ол стар турнир у Дубаију.

– Мушка сениорска 3х3 репрезентација заузела је друго место на ФИБА Европском првенству.

– Мушка сениорска 3х3 репрезентација заузела је прво место на ФИБА Светском првенству.

– Као Федерација, избили смо на прво место светске ФИБА ранг листе.