У новосадској „Градској кући“ одржан је пријем за делегације ФИБА, КСС и представнике федерација учесника Европског првенства за кадете.

У пријатној атмосфери у овом велелепном историјском здању, званице је дочекао члан градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетичанин.

– Част ми је што могу да вам пожелим срдачну добродошлицу уместо градоначелника Милоша Вучевића, који је данас спречен да буде са нама. Нови Сад фигурира као регионални центар спорта, циљ нам је да стално побољшавамо услове и стварамо нове асове. Желим вам свима пријатан боравак у нашем граду, а екипама много успеха на терену.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић захвалио се домаћинима и рекао:

– Још једно велико хвала челницима Новог Сада, градоначелнику Милошу Вучевићу, покрајинској Влади, покрајинском секретару за спорт и омладину Владимиру Батезу, наравно и министру за омладину и спорт Вањи Удовичићу, као и комплетној Влади Србије која је препознала значај једног оваквог пројекта и жељу КСС да после дужег времена организује овако велики догађај. Недавно смо овде имали сениорску утакмицу против Немачке и сада ово кадетско ЕП, што је много допринело да се побољша инфраструктура СПЕНС и на трибинама видимо много људи који су дошли да уживају у кошарци. То је сјајна ствар за Нови Сад, Војводину и целу Србију.

Испред ФИБА, говорио је господин Иван Бодрогвари.

– Поздрављам све учеснике и организаторе у име ФИБА. Сећам се Европског првенства за сениоре 2005. у Новом Саду, када је такође организација била одлична. Мислим да сви заједно и сада радимо добар посао, срећни смо због тога и желимо добре резултате свим екипама. Верујем да ће и ЕП за сениорке, чији ће домаћин такође бити Србија следеће године, бити сјајно.