Као и претходних година, пред полуфинала Купа Радивоја Кораћа, Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, у „Градској кући“ је организовао пријем за челнике Кошаркашког савеза Србије, селектора Александра Ђорђевића и представнике клубова.

– Као град, чинимо све да овако значајна спортска манифестација протекне на највишем нивоу, да сви у нама виде доброг домаћина и да испунимо услове који се очекују од нас. Некада није било конкуренције за домаћина овог турнира, али као јача српски спрот, више нам није гарантовано да ће овако ићи у будућности. Морамо да се докажемо својим радом. У име свих грађана Ниша гостима желим добородошлицу, а екипама учесницама много среће – рекао је градоначелник Ниша Булатовић. – Ниш ће учинити све да и у следећим годинама буде кандидат за завршницу Купа, али ћемо се потрудити да будемо и домаћини нашој репрезентацији.

Председник КСС Предраг Даниловић захвалио се домаћину на великом ангажовању и гостопримству.

– После толико година где је град Ниш домаћин Купа, чак и ако бисмо желели да нађемо неку замерку, не бисмо успели да кажемо ништа осим речи хвале. У Нишу се осећамо прелепо. Искрено се надам да ће и ова завршница Купа протећи у фер и спортком навијању, да неће бити тензија, да ћемо сви уживати, а екипама желим све најбоље.

Први човек КСС је подсетио на оно што Ниш чека у јуну.

– Град Ниш ће бити домаћин једне групе Европског првенства за кошаркашице и још једном желим да се захвалим и на тој подршци, где је град учинио све да изађе у сусрет КСС.

На крају пријема, градоначелник Булатовић је имао поклоне за уважене госте, па је председнику КСС Предрагу Даниловићу, селектору Александру Ђорђевићу и представницима клубова полуфиналиста уручио дукате са ликом цара Константина.