Мушка 3х3 јуниорска репрезентација Србије, освајач сребрне медаље на Европском првенству у мађарском Дебрецину протеклог викенда, посетила је данас „Кућу кошарке“.

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић угостио је репрезентативце Милоша Антића, Немању Станковића, Његоша Миловића и Стефана Бијелића, тренера Данила Лукића и и селектора мушких селекција Горана Војкића.

У пријатном разговору, генерални секретар Томашевић је истакао да српска кошарка може да буде поносна на сребро ових момака…

– Поносимо се вашим резултатом! Много нам значи ова медаља, а верујем да ће и вама Европско првенство у Дебрецину остати у лепом сећању. Остварили сте велики успех и још једном вам честитам… – рекао је Томашевић.

Тренер Данило Лукић истакао је одличне услове у којима су се сребрни момци припремали за ЕП.

– Захвални смо Кошаркашком савезу Србије што нам је обезбедио сјајне услове и комплетне припреме за Европско првенство, које смо обавили у Новом Саду. Уз то, похвалио бих и ове момке што су се и дадатно индивидуално припремали, ишли са турнира на турнир, играли у жестоком ритму… Са нама су током припрема била још два играча којима такође дугујемо захвалност – Срђан Капуновић и Душан Симјановски, долазили су у Нови Сад, помагали нам, и из свега тога је створен овај резултат – објаснио је Лукић.

Селектор Горан Војкић погледном у прошлост подвукао је значај успеха 3х3 јуниора Србије.

– Ово сребро је прва медаља за Србију у 3х3 млађим категоријама од 2012. године… Прошле године смо изгубили у четвртфиналу на једну лопту од Белгије, која је касније на том такмичењу постала европски шампион. Верујем да је свима јасно да је ово феноменалан резултат.

Млади Суботичанин Његош Миловић осврнуо се на финале са Мађарима, које је наш тим несрећно изгубио 18:20.

– Ушли смо у тај меч спремни да дамо сто одсто могућности, са великом жељом и мотивом. Међутим, у кључним моментима нам је понестало концентрације и правили смо грешке, што нас је на крају скупо коштало. Мађари су имали велику подршку са трибина, одиграли су свој најбољи меч на првенству, а ми смо и поред свега тога били на корак до победе… – прича Миловић.

Наш тим је, између осталог, у Дебрецину красио и добар шут за два поена.

– Шут за два поена је у 3х3 баскету јако битан, важнији него тројка у кошарци, јер се код нас важи дупло… – објашњава млади кошаркаш Бека Немања Станковић. – На ЕП смо до финала имали добре проценте и погађали доста шутева за два поена, па смо тако и правили разлику…

Други Суботичачни у нашој јуниорској 3х3 репрезентацији Стефан Бијелић био је пун хвале за тим.

– Захвалио бих се саиграчима на великој жељи и упорности на свакој утакмици. Сви смо испунили међусобне договоре из свлачионице и обећање да ћемо да нападнемо злато! Нисмо успели да га освојимо, али смо га заиста напали и играли велико финале – јасан је Стефан.

Капитен Милош Антић за крај је говорио о сегменту без кога се не може до успеха и медаље…

– Имали смо сјајну атмосферу у репрезентацији током целог лета, пре свега захваљујући тренеру Данилу Лукићу, који је и оформио ову екипу и својим великим искуством јој унео тај позитиван дух… Одлично смо се слагали, борили једни за друге и комплетан утасак је заиста одличан! – закључио је Антић.