У суботу, током првог слободног дана на Европском првенству за кошаркашице, одржани су свечани пријеми за учеснике шампионата и представнике ФИБА у Градској кући у Зрењанину и Нишу.

Делегације репрезентација Србије, Русије, Белорусије и Белгије, које се такмиче у Д групи у Зрењанину, угостили су заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћник градоначелника Симо Салапура, који су поздравили присутне и пожелели им пријатан боравак у овом граду и пуно успеха на терену.

Испред делегације репрезентације Србије домаћинима се захвалила наша кошаркашица Невена Јовановић.

– Желимо да се захвалимо на сјајној организацији Европског првенства. Лакше је када се побеђује, али овде се заиста осећамо пријатно и то нам помаже да играмо добро. Надам се да се и остале репрезентације осећају у Зрењанину добра као ми, још једном хвала домаћинима…

Невена Јовановић и Саша Чађо овом приликом поклониле су Сантовцу дрес репрезентације Србије са потписима свих играчица.

У Градској кући у Нишу, делегације националних тимова Словеније, Мађарске, Италије и Турске, представнике ФИБА и службена лица угостио је градоначелник Дарко Булатовић, уз присуство сарадника и организатора и најмлађих кошаркашица из Ниша

Том приликом градоначелник Булатовић истакао је да је граду Нишу указана велика част што је постао део организације женског ЕП 2019 и захвалио се свима који учествују у организацији овако озбиљног пројекта. Булатовић је рекао да такмичење протиче у најбољем реду, чиме је град Ниш оправдао улогу доброг домаћина и организатора.

У име званичника обратио се представник ФИБА господин Лук Вергосен и захвалио свима који учествују у организацији такмичења групе Ц у Нишу на одличним условима и сјајном гостопримству којим су окружени током боравка на Југу Србије.