Мушка сениорска репрезентација Србије налази се на Копаонику где спроводи базични део припрема за Светски Куп који ће се од 30. августа
до 14. септембра одржати у Шпанији. Данашњи дан наши репрезентативци и Стручни штаб на челу са селектором Александром Ђорђевићем посветили су представницима медија. Новинари који су у великом броју стигли на српску планинску лепотицу имали су прилику да најпре на тераси
хотела “Гранд“ разговарају, забележе фото и видео материјале, а нешто касније и да присуствују отвореном тренингу наших најбољих кошаркаша.

Одлични услови у хотелу Гранд

Први пут после 2005. наши најбољи кошаркаши базичне припреме спроводе у Србији. Како је избор пао баш на Копаоник и хотел Гранд, било једно од новинарских питања за Александра Ђорђевића:

– Да ли има нешто што не ваља?! – узвратио је питањем селектор, а затим додао: – Ми смо репрезентација Србије и требало би да будемо у Србији. Лјуди из хотела Гранд, пре свега господин Костић, су на прву лопту одиграли и пружили нам све ово. Изузетно смо захвални на томе. Сви у хотелу су веома љубазни. Имамоодличне услове. Видим, већ сте писали о кувару који је апсолутна звезда хотела. Имамо феноменалну планину у својој земљи, одличне услове за рад. Ја ништа друго не тражим, као ни играчи.

Изузетно сам задовољан односом играча према раду, њиховим ентузијазмом, приступом тренингу… То је база свега онога што градимо. Као тренер са играчима желим да изградим однос према раду. Наравно, долазе све јачи и већи захтеви. Полако се комплетирамо, у следећа три-четири дана требало би да се прикључе Ненад Крстић, Немања Недовић и Огњен Кузмић – био је први коментар селектора Ђорђевића после шест дана припрема на Копаонику.

Представнике медија посебно је занимало каква је тренутна ситуација са рековалесцентима Владимиром Мицовим и Владимиром Лучићем:

– Мицов је пре три дана почео постепено да се уводи у рад. Пре тога је био у Рашкој на анализи крви. Од тога је зависио план који смо направили, а према коме је предвиђено да он од 20. јула почне са тренинзима. Још неких пет–шест дана и ући ће у пун програм тренинга. Лучић ради по специјалном програму, има и даље проблем са леђима. Наша дужност је да играчу који је кандидат за репрезентацију пружимо адекватан третман и све што му је потребно како бисмо решили тај проблем. Не само за ово лето, већ за његову будућност. Он је професионалац, пред њим је још најмање десет година играња кошарке.

Упитан да повуче паралелу између дана када је као играч проводио лета на припремама репрезентације и овог лета када је у улози селектора, Александар Ђорђевић се најпре насмејао, а затим одговорио:

– Сада је мало другачије, сада су нова интересовања. Они имају свој начин дружења и видим да држе до тога. Стално су заједно када имају слободно, праве лепу атмосферу. А она се увек преноси на рад. Одатле све креће. Сви инсистирамо на томе да направимо искрен однос који се заснива на професионалности у односу на рад и захтеве које ћемо да ставимо на терен. После је на нама да покажемо игру коју ће јавност оценити и пратити. Дај Боже да дође и резултат уз ту игру. Али она ће једним делом бити слика односа који ми овде направимо – закључио Александар Ђорђевић, селектор наших најбољих кошаркаша који на Копаонику остају до 26. јула.