Мушка У20 репрезентација Србије, играчи рођени 1998. и млађи, налази се на Златибору где обавља први део припрема за Европско првенство које ће се од 14. до 22. јула одржати у Хемницу (Немачка). Изабраници селектора Владе Јовановића играће у групи Д, а противници у првој фази шампионата биће им селекције Исланда, Шведске и Италије.

– Иако смо најстарија селекција, нерачунајући А тим, први смо почели припреме. На располагању тренутно имамо 14 играча, јер неколицина кандидата са првобитног списка још увек има клупске обавезе. И они који су у овом тренутку на Златибору недавно су завршили сезону, због чега ће се ове припреме разликовати од претходних. Зато је фокус на опоравку и одмору играча. Уместо уобичајених ствари које се раде на планини, много више се у овом тренутку бавимо кошарком. Како припреме буду одмицале, појачаваћемо интензитет рада – истакао је селектор Јовановић.

Наша млада репрезентација остаће на Златибору до 17. јуна.

– Следи селидба у Вршац, где ћемо одиграти две контролне утакмице. Ривал ће нам бити селекција Словачке. Генерална проба биће свакако турнир “Тургут Атакол” који се  од  3. до 7. јула одржава у Истанбулу. Противнци ће нам, поред домаћина, бити селекције Литваније, Француске, Италије и Црне Горе. После тога ћемо моћи много више да кажемо о свему урађеном у припремном периоду, као и о амбицијама и очекивањима на Европском првенству – закључио је Влада Јовановић, селектор мушке У20 селекције Србије