Најбољи кошаркаши Србије посветили су данашњи дан медијима. Велики број новинара из Београда и Вршца био је присутан на последњих 30 минута преподневног тренинга репрезентативаца. Представници седме силе имали су затим прилику да разговарају са капитеном Ненадом Крстићем и осталим играчима, а затим да присуствују медијској конференцији селектора Душана Ивковића .

Рачунајући и уводну недељу припрема, на окупу смо скоро месец дана. Утисак је исти као и првог дана, ове припреме су специфичне, јер за разлику од претходних имамо неколико играча који не могу максимално да се укључе у тренажни процес. Зато смо се данас, на жалост, захвалили Марку Чакаревићу. Покушавали смо да га осбособимо, међутим његови пороблеми са повредом су такве природе, да не би имало смисла излагати га даљим напорима. Заиста ми је жао због Марка, гледао сам доста утакмица Радничког, реч је о специфичном играчу, за кога сам предвидео место у репрезентацији, јер би био освежење за екипу. Ситуација са Немањом Бјелицом биће извеснија после прегледа у Барселони које ће да обави у победељак, док Новица Величковић иде на терапије, јача квадрицепс, али још увек није на нивоу који сви очекујемо .

Селекор Душан Ивковић истакао је одличну атмосферу у екипи, као и сјајне услове који репрезентативци имају у Вршцу, а затим подвукао црту испод досадашњег дела припрема.
У Ротенбургу смо подигли ниво физичке спреме, направили подлогу за рад у Вршцу где је у првом плану брзина и реакција репрезентативаца у различитим ситуацијама. Играчи су мотивисани, дају све од себе и са те стране нема ни најмањих проблема .

Још једанпут селектор је напоменуо да је главни циљ на Европском првенству у Литванији обезбедити пласман на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.
Већина играча није имала претерано успешну и напорну клупску сезону. Нису имали очекивани напредак, на шта су превасходно утицале повреде. Мислим да би то требало да им буде додатни мотив да кроз игре у репрезентацији докажу да заслужују много већу минутажу у својим клубовима. Имамо најмлађу селекцију која има још доста простора за напредак .

Селекцију Србије ускоро очекује серија контролних утакмица. Најпре је на распореду учешће на „Адеко Купу ЕX Ју“ у Словенији:
Очекује нас веома згуснут распоред утакмица. За само 15 дана учекује нас чак 11 мечева. После Љубљане, учествоваћемо на турнирима у Истанбулу и Лондону. Ако се узму у обзир и путовања, све то изискује веома велике напоре. Зато екипа мора бити максимално спремна у сваком погледу – закључио је селектор Душан Ивкович и напоменуо да ће у Љубљану највероватније водити 14 репрезентативаца.

ДР РАДОВАНОВИЋ О ЗДРАВСТВЕНОМ БИЛТЕНУ

Доктор репрезентације Србије, Драган Радовановић дао је детаљну анализу здравственог билтена:

Свима нам је жао због Марка Чакаревића, јер смо са наше стрене учини све да га оспособимо да се бори за место у тиму. Више од два месеца има упалу табана, дошао је повређен на припреме. Обезбедили смо му и специјалне улошке, јер осећа болове и приликом хода. Немања Бјелица је оперисан 26. априла. Препоручено му је да мирује три месеца. Тај рок је истекао и зато путујемо у Барселону, где ће га у понедељак прегладети доктор који је извршио операциони захват. После тога биће дефинитивно познато да ли ће моћи да се укључи у нормалан тренажни процес. Новици Величковићу је доста ослабио бутни мишић, због тога је више оптерећивао десну ногу, па има проблема и са коленом. У таквом стању је дошао на припреме и од тада чинимо све да му ојачамо квадрицепс. Идемо на терапије у Републички завод за спорт у Кошутњаку где имамо на располагању најмодернију машину за јачање мишића. Резултати су за сада охрабрујући .