Прошла су три дана од како је мушка сениорска репрезентација Србије у Крањској Гори, где обавља базични део припрема за Европско првенство које ће се од 4. до 22. септембра одржати у Словенији. Изабраници селектора Душана Ивковића после уводног и нешто лакшег рада прве недеље у Београду, знатно су појачали ритам тренинга како би се што боље припремили за предстојеће контролне утакмице.

– И пре доласка у Крањску Гору знали смо да ће ово бити најтежи део припрема за Европско првенство. Тренинзи су знатно тежи и напорнији него прве недеље у Београду. Пре подне трчимо на оближњем фудбалском терену, док смо послеподне у дворани која је на пет минута хода од хотела „Компас“ у коме смо смештени. Стигле су и прве упале мишића, али нема одустајања. Услови у Крањској Гори су иначе заиста одлични, имамо све што нам је потребно за квалитетан рад, опоравак и одмор – истиче Владимир Лучић.

Репрезентацији ће се данас прикључити Ђорђе Гагић и Никола Калинић који су били чланови Универзитетске селекције која је у Казању освојила бронзану медаљу:

– Требало би да буду већ на послеподневном тренингу. Нема нас довољно, тако да је сваки играч преко потребан како би имали што бољи и квалитетнији тренинг. Крајем недеље у рад би по специјалном режиму требао да се укљући и Немања Недовић, тако да ће нас бити још више на терену.