Ближи се крају базични део припрема сениорске репрезентације Србије за Европско првенство у Словенији, али ритам који је наметнуо селектор Душан Ивковић од првог дана боравка у Крањској Гори не јењава. Најбољи српски кошаркаши на јутарњим тренинзима и даље највише пажње посвећују физичкој припреми, али се у послеподневним часовима све више ради са лоптом, јер се ускоро следе прве контролне утакмице.

– Заиста свакодневно радимо веома јако и напорно. Нико се не штеди, тако да на тренинзима све пршти. Почели смо са радом пре свих, јер желимо да будемо најспремнија екипа на шампионату у Словенији – уверава Владимир Штимац, центар наше репрезентације.

Изабраници селектора Душана Ивковића налазе се већ десет дана у Крањској Гори где имају фантастичне услове за рад, које не може да поремети ни нешто лошије време ове недеље:

– Боравак у Крањској Гори замишљен је као најзахтевнији део прирпема, међутим верујем да је најтежи део посла већ иза нас. Све више се бавимо кошарком, уигравамо се, разрађујемо тактику, увежбавамо нападачке акције.

Са 25 година Владимир Штимац је у подмлађеној репрезентацији Србије један од искуснијих. Уверава да су се дебитантни у националном тиму одлично уклопили и да су право освежење.

– Сви толико добро раде, да се не примећује ко је дебитант, а ко има дугогодишњи стаж у националном тиму. Најмлађи су донели нову енергију, често предњаче у раду и просто терају остале да прате њихов ритам. Ускоро нас очекују прве припремне утакмице, и иако је још рано и има још доста тога да се унапреди, верујем да ће се јасно видети шта смо урадили у Крањској Гори – најављује Владимир Штимац.

Репрезентативци Србије остају у Крањској Гори до недеље, када ће се накратко преселити у Рогашку Слатину. Од 2. до 4. августа учествоваће на турниру „Лашко Гроуп“ где ће им ривали бити селекције Словеније, Турске и Летоније, после чега следи повратак у Београд.