Најбољи кошаркаши Србије веч трећи дан у Вршцу спроводе у дело други део припрема за Европско првенство које се од 31. августа до 18. септембра одржава у Литванији. Готово сви репрезентативци се слажу, да је увежбавање кошаркашких елемената, тренинзи са лоптом и уигравње акција, у дворани „Миленијум“, много пријатније и лепше, од напорног рада на подизању физичке припремљености који је био у немачком Ротенбургу. Ипак, Немања Бјелица не дели мишљење већине репрезентативних другова:

Иза нас је веома напоран период рада у Ротенбургу. Свима је у Вршцу много лакше, јер се ради са лоптом, а то сви играчи највише воле. Мени је скоро исто. Загревам се са екипом, радим све вежбе у којима нема контакта, а после тога вежбам индивидулано. Трчим, радим са тренерима са стране у дворани или у теретани. Заиста, одавно физички нисам био спремнији .

Разумљиво да је Немања Бјелица нестрпљив, ближи се 1. август кад би по првим прогнозама лекара, требао да почне да тренира пуним интезитетом:
Једва чекам да се укључим у комплетан тренажни процес. Ужелео сам се кошарке, лопте, шутирања на кош. Доктору који ми је оперисао шаку у Шпанији, послати су снимци, сваког дана очекујем његов одговор и стручно мишљење. Осећам се одлично и наравно надам се позитивном исходу .

Иако је до почетка Европског првенства остало нешто више од месец дана Немања Бејлица уверава да ће до првог меча 31. августа са Италијом, репрезентација Србије бити потпуно спремна за сва искушења.
Одлично тренирамо, сви играчи дају макисмум на сваком тренингу. Ускоро крећу контролне утакмице кад ћемо се још боље уиграти и достићи жељени ниво форме. Знамо да ће шампионат у Литванији бити најбројнији и најјачи до сада, да ће многе репрезентације имати по неколико НБА играча. Међутим, имамо и ми своје адуте, најбољег плејмејкера, најбољег центра и врхунског слектора. Такође, краси нас и сјајна атмосфера, заједништво, колективни дух, јер смо већ неколико година у готово непромењеном саставу и што смо спремни да се боримо до последњег атома снаге. Надам се да ћу бити спреман да помогнем у остварењу циља коме тежимо од првог дана кад смо се окупили, пласману на Олимијске игре следеће године – закључио је Немања Бјелица.