Припреме најбољих кошаркаша Србије за Европско првенство у Литванији које се одржава од 31. августа до 18. септембра су у пуном јеку. Ритам тренинга у вршачкој дворани „Миленијум“ постаје све јачи о чему сведоче речи, тим менаџера репрезентације Небојше Илића .

Знатно је појачан интезитет рада. Последњих неколико тренинга били су веома тешки и исцрпљујући. Репрезентативци су све издржали, испунили све захтеве селектора Ивковића. Међутим, нема предаха, морамо сви остати концентрисани и фокусирани на испуњење планова у овом делу припремног периода – истако је Небојша Илић. – Треба истаћи да у дворани „Миленуијум“ имамо заиста сјајне услове за тренинг, а да „Вила Брег“ омогућава потребан мир који је репрезентативцима и Стручном штабу у овом тренутку најважнији .
Што се тиче здравственог билтена репрезентативаца Србије, много тога ће бити јасније у наредних неколико дана:
Немања Бјелица са доктором репрезентације Драганом Радовановићем путује у недељу у Барселону, где ће у понедељак имати детељне прегледе шаке и после чега ће, надамо се, добити дефинитивну дозволу да почне са кошаркашким тренинзима. Много је боља ситуација него на почетку припема, Немања не осећа више никакв бол. Марко Ћакаревић већ неколико дана тренира смањеним интезитетом због повреде стопала, али за који дан треба да добије специјалне улошке који ће му помоћи да настави са уобичајним радом на тренинзима – рапортирао је из Вршца, тим менаџер репрезентације Србије, Небојша Илић .